GÜNEY KIBRIS YATIRIMCI PROGRAMI VE GÜNEY KIBRIS VATANDAŞLIĞI

Güney Kıbrıs yatırım yoluyla vatandaşlık sistemini defalarca değiştirdikten sonra, 19 Mart 2014’te Bakanlar Kurulu kararıyla, belirli şartları yerine getiren yabancıların vatandaşlık alması koşullarını genişletti. Güney Kıbrıs vatandaşı olduğunuzda, bu hakkı bütün ailenizle birlikte kazanır ve gelecek kuşaklara da aktarabilirsiniz.

Güney Kıbrıs 2004’den beri Avrupa Birliği’ne tam üyedir. Ada, Akdeniz’in Kuzeydoğusu’nda, Avrupa, Asya ve Afrika’nın kesiştiği noktadadır. Adanın stratejik konumu, finansal merkez olarak gelişmesinde önemli rol oynamıştır. Kıbrıs, hava koşulları ve coğrafi konumu sebebiyle, yaşamak için çok uygun bir yerdir. Kıbrıs’a yatırım yapmak, adadaki nitelikli iş gücü, cazip vergilendirme, güvenilir ulaşım ve haberleşme sistemi gibi faktörler sayesinde çok karlıdır.

Güney Kıbrıs, modern serbest pazarı, hizmete dayalı ekonomisi, şeffaf mevzuatı ve kanun sistemiyle, uluslararası yatırımcılara yatırım yapmaları, büyümeleri ve başarılı olmaları için destek sağlar. Güney Kıbrıs 2012- 2013 Dünya Ekonomik Forumu Küresel Rekabet Raporu’nda 144 ülke arasından 58. sırada yer almıştır.

Güney Kıbrıs Yatırımcı Programı Koşulları

Kıbrıs yatırımcı programına başvuru için birden fazla seçenek mevcuttur. Yapılacak yatırım tutarına göre belirlenen seçenekler içinde en çok tercih edilen gayrimenkul yatırımıdır. Güney Kıbrıs’ta €2,500,000 bedelinde bir veya birden fazla gayrimenkul satın alınarak yapılan bu başvuruda belirli bir süre sonra gayrimenkul tutarı €500,000’a  indirilmektedir.

Diğer seçenekler ise ,

  • Başvuru sahibi minimum £5.000.000 değerinde Kıbrıs Cumhuriyeti devlet tahvili satın almalıdır
  • Kıbrıs Firmalarının veya Kıbrıs Organizasyonlarının mali varlıklarına yatırım, £5.000.000 değerinde bono, tahvil veya teminatlı tahvil
  • Bir bankanın sabit vadeli mevduat hesabına  3 yıllık minimum £5.000.000 değerinde yatırım.
  • Kıbrıs’ta iş kurmak, ortaklık yapmak veya firma satın almak üzere £5.000.000 sermaye yatırımı yapmak.

Kıbrıs Vatandaşlığı Süreci’nde Sizi Bekleyenler

  • Ekibimiz sizin için durum tespitini yaparak sizin için uygun ve benzersiz olan yatırımı seçer.
  • Müşteriye detaylı bir başvuru paketi ile başvuru için gerekli evrakların belirtildiği bir doküman listesi verilir.
  • Ön Onay alınır.
  • Hükümete Teslim Edilen Vatandaşlık Başvurusu, İçişleri’ne sunulduktan sonra, dosya finansal kriterlerin incelenmesi için Maliye Bakanlığı’na gönderilir. Maliye Bakanlığı’ndan onay alındıktan sonra, aday yatırımı tamamlamalıdır. İçişleri Bakanlığı da onay verdikten sonra başvuru Bakanlar Kurulu’na yollanır.
  • Bakanlar Kurulu’nun onayından sonra vatandaşlık sertifikası basılır. Vatandaşlık sertifikası yemin töreninden sonra damgalanır. Damgalı sertifika ile 2- 3 saat süren işlemlerden sonra  pasaport ve kimlik belgenizi alıp Avrupa Birliği vatandaşlığınız başlar.

Eğer Türkiye’den uzun süre ayrı kalmak istemiyorsanız sadece 90 gün bekleme süresi ve yaşama zorunluluğu olmayan Kıbrıs Programı, Avrupa Birliği vatandaşı olmak için harika bir fırsattır.

GAYRİMENKUL PROJELERİ

Proje 1

 4 odalı villa €2,035,000’dan satışa sunuluyor.

detaylar

Proje 2

 2+1 daire €2,030,000’dan satışa sunuluyor.

detaylar

Proje 3

3 odalı daireler €310,000’dan satışa sunuluyor.

detaylar

E-Bültenimize kayıt olmak için lütfen mail adresinizi giriniz.

HABERLER

Avrupa Birliği’nin En Avantajlı Emlak Piyasaları

/
Bu yazımızda, yatırım yoluyla Avrupa Birliği vatandaşı olmayı arzu edenler için bu imkânı en avantajlı biçimde sunan bazı Avrupa Birliği ülkelerinin emlak piyasasından söz edeceğiz. Vizesiz seyahat ve ikinci vatandaşlık için en uygun yatırımcı programlarını sunan Avrupa…

Yeni Bir Hayat Uzmanları ile iletişime geçin!