MALTA YATIRIMCI PROGRAMI İLE VATANDAŞLIK

Malta Yatırımcı Programı, size ve ailenize Malta’da yaşama veya iş kurma şartı koymadan 12 ayda Avrupa Birliği pasaportu elde etme imkanı sunuyor.

Malta hükümetine yapacağınız € 650,000 tutarında katkı ve bir kaç ek koşul dahilinde Avrupa’daki iş fırsatlarından yararlanabilir, eğitim ve sağlık gibi tüm sosyal haklara da sahip olabilirsiniz.

Yeni Bir Hayat ve Yeni Bir Hayat, Malta Hükümeti tarafından vatandaşlık ve oturum başvuruları yapabilmesi için özel olarak yetkilendirilmiş bir kurumdur.

Zaman Aralığı: :Malta vatandaşlığı sürecinin tamamı, Malta’yı ilk ziyaret ettiğiniz tarihten itibaren yeni Malta pasaportunuzun teslim edilmesine kadar yaklaşık 12 ay sürecektir.
Vizesiz Seyahat Edilebilen Yerler:150’den fazla ülkeye vizesiz seyahatin yanı sıra Avrupa Birliği ülkelerine ve İsviçre’ye yerleşebilme hakkı
Yatırım Türü:Hükümet Katkısı
Yatırım Maliyeti ve Koşulları:
  • Malta Ulusal Kalkınma ve Sosyal Fonu’na geri almamak koşuluyla €650.000 tutarında katkı yapılması şartı ile yatırımcılar 12 ay bitiminde Malta Vatandaşlığı ve Avrupa Birliği pasaportuna sahip olabilmektedir.
  • Finansal olarak başvuru sahibine bağlı olmak kaydıyla diğer aile üyeleri için €25,000 (Eş ve 18 yaşından küçük çocuklar) – €50,000 (18 -26 yaş arasında evlenmemiş çocuklar ve 55 yaş üzerinde ebeveynler) arasında katkı bedeli bulunmaktadır.
  • Program kapsamında katkı bedelinin yanı sıra Malta’da 5 yıl süre ile yıllık kira bedeli €16,000 olan bir gayrimenkul kiralanması ya da en az €350,000 değerinde bir gayrimenkul satın alınması gerekmektedir.
  • Ayrıca başvuru sahibinin kendi adına açılan Malta’da bir banka hesabı üzerinden 5 yıl vadeli €150,000 tutarında Malta devlet tahvili alma şartı bulunmaktadır.
  • Başvuru sahibi ve beraberindeki her aile üyesi için sağlık sigortası yapılmaktadır.

Malta vatandaşlığı sürecinin tamamı, Malta’yı ilk ziyaret ettiğiniz tarihten itibaren yeni Malta pasaportunuzun teslim edilmesine kadar yaklaşık 12 ay sürecektir.

150’den fazla ülkeye vizesiz seyahatin yanı sıra Avrupa Birliği ülkelerine ve İsviçre’ye yerleşebilme hakkı

Hükümet Katkısı

  • Malta Ulusal Kalkınma ve Sosyal Fonu’na geri almamak koşuluyla €650.000 tutarında katkı yapılması şartı ile yatırımcılar 12 ay bitiminde Malta Vatandaşlığı ve Avrupa Birliği pasaportuna sahip olabilmektedir.
  • Finansal olarak başvuru sahibine bağlı olmak kaydıyla diğer aile üyeleri için €25,000 (Eş ve 18 yaşından küçük çocuklar) – €50,000 (18 -26 yaş arasında evlenmemiş çocuklar ve 55 yaş üzerinde ebeveynler) arasında katkı bedeli bulunmaktadır.
  • Program kapsamında katkı bedelinin yanı sıra Malta’da 5 yıl süre ile yıllık kira bedeli €16,000 olan bir gayrimenkul kiralanması ya da en az €350,000 değerinde bir gayrimenkul satın alınması gerekmektedir.
  • Ayrıca başvuru sahibinin kendi adına açılan Malta’da bir banka hesabı üzerinden 5 yıl vadeli €150,000 tutarında Malta devlet tahvili alma şartı bulunmaktadır.
  • Başvuru sahibi ve beraberindeki her aile üyesi için sağlık sigortası yapılmaktadır.

Aileniz ile Birlikte Özgürlüğü Yaşayın

  • Başvuru tarihinden itibaren sonra devam eden 12. ayın bitiminde Malta vatandaşlığı ve Avrupa Birliği pasaportuna sahip olma
  • Minimum kalma veya yerleşme zorunluluğu olmaması
  • Eş, 26 yaşına kadar çocuklar ve ebeveynleri dahil edebilme esnekliği
  • Uluslararası İmkanlar AB ülkelerinde iş fırsatlarından yaralanabilme, sağlık ve eğitim gibi tüm sosyal haklardan faydalanabilme

Aileniz İçin Güvenli Bir Geleceğe Yatırım

  • Eşleri ve 27 yaşına kadar olan çocuklar, bağımlı olarak başvurmalarına izin verilir
  • Avrupa ülkelerinde yaşama, çalışma ve eğitim hakkı.
  • Avrupa Birliğinde ücretsiz eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim
  • Avrupa, aile ve iş için istikrarlı ve güvenli bir ortam sunuyor.

Vizesiz Seyahatin Tadını Çıkarın

  • 152 ülkeye vizesiz seyahat özgürlüğü
  • Bu liste Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve tüm AB’yi içermektedir.
  • Malta pasaportu dünyanın en güçlü ve en prestijli seçimlerinden biri
  • 28 AB üye ülkesinden ve İsviçre’den herhangi birine yerleşme fırsatı

Vergisel ve Finansal Avantajlar

  • Dünya çapındaki gelirinizde vergileri açıklamanız veya ödemeniz gerekmeyecek
  • Malta’nın 60’tan fazla ülkeyle çifte vergilendirme anlaşması var
  • İngilizce resmi dillerden biridir ve tüm mevzuat İngilizce’dir.
  • Mükemmel finansal, telekomünikasyon, bankacılık ve sağlık altyapısı

MALTA VATANDAŞLIK ŞARTLARI

Küresel olarak gittikçe artan istikrarsız jeopolitik iklimle birlikte, Avrupa vatandaşlığının değeri hiç bu kadar belirgin olmamıştır. Ayrıca elde etmek de hiç bu kadar zor olmamıştı.

Malta Vatandaşlık Programı ile Vatandaşlık, Malta’nın ekonomik ve sosyal gelişimine olumlu katkıda bulunan bireylerin aileleri ile birlikte vatandaşlık edinebilmelerinin basitleştirilmiş bir yoludur.

Malta vatandaşlığı için ne kadar yatırım gerekiyor?

Malta vatandaşlığına hak kazanmak için yatırım koşulları aşağıdaki gibidir:

  • Kendiniz için 650.000 Euro, eşiniz ve 18 yaşından küçük her çocuğunuz için 25.000 Euro tutarında devlet katkısı.
  • Malta’da bir konutun, yıllık asgari kira bedeli üzerinden 5 yıllığına saklanması.
  • 5 yıl Maltalı devlet tahvillerinde 150.000 Euroluk bir yatırım gerekmektedir.

RESMİ SÜREÇLER HAKKINDA SORULARINIZ MI VAR? UZMANLARIMIZA SORUN

MALTA VATANDAŞLIK PROGRAMI HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR

Yeni Bir Hayat, uygulamanızın her aşamasında Dubai ve Malta’daki ekibimizle size ve ailenize yardımcı olmaktadır. Göçmenlik avukatlarımız ve acentelerimiz, tüm büyük vatandaşlık programlarıyla kendi alanlarında geniş deneyime sahiptir.

Evet, Malta ikamet ve vize programı da Malta Hükümeti tarafından sunulmaktadır.

Malta Hükümeti’ne kendiniz için 650.000 Euro, eşiniz ve 18 yaşın altındaki çocuklar için 25.000 Euro bağışta bulunmanız gerekmektedir. Bağımlı çocuklarınız 27 yaşından küçükler için de geçerlidir. Ayrıca, Malta tahvillerinde en az 5 yıl için 150.000 Euro’luk bir yatırım yapılması ve 5 yıllık bir süre için asgari 16.000 € ‘luk bir mülkün kiralanması gerekmektedir.

Malta Bireysel Yatırımcı Programı (MIIP), Malta Hükümeti tarafından doğrudan Malta vatandaşlığına götüren tek yatırım programıdır. Tüm başvurular ID Malta tarafından ele alınmaktadır.

Hayır öyle değil. Yatırımcı vizesi geçicidir ve bir iş fırsatına yatırım yapmanız gerekir. Çoğu zaman yeni işinizi belirli bir süre için çalıştırmanız gerekir.

Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Avrupa Birliği dahil olmak üzere 152’den fazla ülke ve bölgeye vizesiz seyahat edebilirsiniz.

Hayır. Bireysel Yatırım programı aracılığıyla Malta vatandaşlığı elde edilemiyor.

Tüm süreci tamamlamak en az 12 ay sürmektedir. Başvurunuza başladıktan sonra Malta vatandaşlığı ve pasaportunuzu 13. ay içinde alacaksınız.

Oturum 12 aydır. Ancak, bu süre zarfında Malta’da yaşamak zorunda değilsiniz.

Tam tutarın 10.000 Euro’su uygulama aşamasında yapılır. Ödemenin geri kalanı, genellikle 10. ayda onay mektubu verildikten sonra Identity Malta’ya yapılır.

Eğer 27 yaşından küçük, bekar, tam zamanlı eğitimde ve işe alınmamışlarsa, onları bağımlılarınız olarak ekleyebilirsiniz.

MALTA PASAPORTU İLE VİZESİZ SEYAHAT EDİLEN ÜLKELER

ABD
Almanya
Andorra
Angora
Antigua & Barbuda
Arap Emirlikleri
Arjantin
Arnavutluk
Avustralya
Avusturya
Azerbeycan
Bahamalar
Bahreyn
Bangladeş
Barbados
Belarus
Belçika
Belize
Benin
Birleşik Krallık
Bolivya
Bosna Hersek
Botsvana
Brezilya
Brunei
Bulgaristan
Burkina Faso
Cape Verde
Çek Cumhuriyeti
Cibuti
Danimarka
Dominika
Ekvador
El Salvador
Endonezya
Ermenistan
Estonya
Etiyopya
Fas
Fiji
Finlandiya
Fransa
Gabon
Gambiya
Granada
Grenada
Guatemala
Güney Afrika
Güney Kore
Gürcistan
Haiti
Hindistan
Hırvatistan
Hollanda
Honduras
İran
İrlanda
İspanya
İsrail
İsveç
İsviçre
İtalya
İzlanda
Jamaika
Japonya
Kamboçya
Kanada
Karadağ
Katar
Kazakistan
Kenya
Kıbrıs
Kırgızistan
Kiribati
Kolombiya
Komorlar
Kosta Rika
Küba
Kuveyt
Laos
Lesotho
Letonya
Lihtenştayn
Litvanya
Lübnan
Lucia
Lüksemburg
Macaristan
Makedonya
Makedonya
Malawi
Maldivler
Malezya
Marşal Adaları
Mauritius
Meksika
Mikronezya
Mısır
Moldova
Monako
Moritanya
Mozambik
Myanmar
Nikaragua
Norveç
Palau
Panama
Papua Yeni Gine
Paraguay
Peru
Philipines
Polonya
Portekiz
Romanya
Ruanda
Samoa
San Marino
Sao Tome
Senegal
Seyşeller
Şili
Singapur
Sırbistan
Slovakya
Slovenya
Solomon Adaları
Somali
Sri Lanka
St. Kitts & Nevis
St. Vincent
Svaziland
Tacikistan
Tayland
Togo
Tonga
Trinidad & Tobago
Tunus
Türkiye
Tuvalu
Uganda
Ukrayna
Umman
Ürdün
Uruguay
Vanuatu
Vatikan
Venezuela
Yeni Zelanda
Yunanistan
Zambiya
Zimbabve

Malta
Oturum
Programı

Portekiz
Vatandaşlık
Programı

İspanya
Vatandaşlık
Programı