Yunanistan Oturma İzni ve Gayrimenkul Yatırımı (Golden Visa)

1981 yılında Avrupa Birliği’ne katılan Yunanistan 2000 yılından bu yana Schengen Bölgesi üyesidir. 2016’da 15 milyondan fazla yabancı turist ağırlayan ve 18 UNESCO Dünya Mirası Alanı’na sahip ülkede, turizm, ekonominin yaklaşık yüzde 20’sini oluşturmaktadır.

Antik, Helenistik Roma ve Osmanlı döneminden bir çok iz taşıyan Yunanistan arkeolojik alanları ve mimari eserleriyle zengin bir tarihe ev sahipliği yapmaktadır. Ayrıca plajları ve adaları ile dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerin talep gösterdiği deniz tatili noktaları sınırları içinde yer alır. Avrupa Birliği’nin en çok ziyaret edilen 7. ülkesidir.

Yunanistan’da ev alımı ile sahip olacağınız oturma izni kapsamında isterseniz ülkenin dilediğiniz yerine yerleşebilir veya sadece Avrupa’da serbest dolaşım hakkını kullanabilirsiniz.

Yeni Bir Hayat olarak Yunanistan’ın önde gelen bölgelerinde yer alan projelerin temsilciliğini yapıyoruz. Bölge ve gayrimenkul araştırmasından, satın alma sürecindeki avukatlık ve noter hizmetlerine, banka hesap açma işlemlerinden, vergi prosedürlerine, Yunanistan’a yapacağınız ziyaretin planlanmasından, ilk oturum başvurunuza, oturum yenilemeye ve dilerseniz Avrupa Birliği pasaportuna hak kazanana kadar ki tüm adımlarda yanınızdayız.

Zaman Aralığı: :Oturum izni için 6 hafta, Vatandaşlık için 7 yıl
Vizesiz Seyahat Edilebilen Yerler:Avrupa Schengen Bölgesi’nde ikamet izninizle serbestçe seyahat edin. Vatandaşlık alındıktan sonra 170 ülkede vizesiz seyahat edebilirsiniz.
Yatırım Türü:Gayrimenkul Alımı
Yatırım Maliyeti ve Koşulları:€250,000 değerinde gayrimenkul alımı

Oturum izni için 6 hafta, Vatandaşlık için 7 yıl

Avrupa Schengen Bölgesi’nde ikamet izninizle serbestçe seyahat edin. Vatandaşlık alındıktan sonra 170 ülkede vizesiz seyahat edebilirsiniz.

Gayrimenkul Alımı

€250,000 değerinde gayrimenkul alımı

Aileniz ile Birlikte Özgürlüğü Yaşayın

  • Sadece 40 günde Yunanistan ve AB’de oturum fırsatı
  • Yunanistan’da sağlık ve eğitim sistemine erişim
  • 7 yıl sonra Yunan vatandaşlığını elde edebilme imkanı
  • Minimum ikamet şartı yok

Aileniz İçin Güvenli Bir Geleceğe Yatırım

  • Yunanistan Oturum İzni, eşe ve 21 yaşın altındaki çocukları da kapsar
  • Üniversite eğitimi de dahil olmak üzere Yunan eğitim sistemine erişim
  • Ebeveynleriniz de Yunanistan Altın Vize programı kapsamındadır
  • Yunanistan, Dünya Sağlık Örgütü tarafından dünya çapında 14. sırada yer alan mükemmel bir sağlık sistemine sahiptir.

Vizesiz Seyahatin Tadını Çıkarın

  • 26 Schengen ülkesine vizesiz seyahat özgürlüğü
  • Schengen ülkelerinde yılda 6 aya kadar ikamet edebilme imkanı
  • Yunanistan’a gitmeden Schengen Bölgesi’ne doğrudan ulaşabilme
  • Yunanistan’da ikamet şartı yok

Vergisel ve Finansal Avantajlar

  • Fonları taşımak ve banka hesaplarını istikrarlı ve güvenli bir ortamda açmak mümkün
  • Uluslararası kazançlar vergilendirilmez
  • Vergi, yalnızca Yunanistan’da kazanılan paralar için geçerlidir
  • Güvenli bir ortamda iş kurma fırsatı

Yunanistan’da Emlak Alımı ve Oturma İzni Başvurusu

Yeni Bir Hayat olarak Yunanistan’ın önde gelen bölgelerinde yer alan projelerin temsilciliğini yapıyoruz.

Bölge ve gayrimenkul araştırmasından, satın alma sürecindeki avukatlık ve noter hizmetlerine, banka hesap açma işlemlerinden, vergi prosedürlerine, Yunanistan’a yapacağınız ziyaretin planlanmasından, ilk oturum başvurunuza, oturum yenilemeye ve dilerseniz Avrupa Birliği pasaportuna hak kazanana kadar ki tüm adımlarda yanınızdayız.

YUNANİSTAN VATANDAŞLIĞI NASIL ALINIR?

Yunanistan’da € 250,000 değerinde yapılan gayrimenkul yatırımı Yunanistan’da oturma izni, Schengen ülkelerinde ise serbest dolaşım hakkı tanır.

Yatırım kapsamında Yunanistan’da minimum kalma zorunluluğu bulunmamaktadır.

Oturma izni uzatma başvurusu 5 yılda bir yapılmakta ve gayrimenkul sahibi olunduğu sürece yenilenebilmektedir.

Satın alınan gayrimenkul kiralanabilmektedir.

Yunanistan’da ikamet etmeyi tercih eden yatırımcılar ve aileleri 7 yıl sonunda Yunanistan vatandaşlığına başvurabilmektedir.

RESMİ SÜREÇLER HAKKINDA SORULARINIZ MI VAR? UZMANLARIMIZA SORUN

YUNANİSTAN VATANDAŞLIĞI VE OTURUM İZNİ HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR

Yunanistan’da altın vizeye başvurmak için Yunanistan’da 250.000 € ‘luk bir gayrimenkul yatırımı gerekiyor.

Yunanistan vatandaşı olmak için Golden Visa programı dışında bir alternatif yoktur. Yetkililer tarafından sunulan tek program, oturma izni veren Altın vize uygulamasıdır.

Temiz bir sicil geçmişinin yanında sağlık durumu iyi olan 18 yaşın üzerindeki bireyler Yunanistan ikamet programına başvurabilir.

Başvurmak için 250.000 Euro’luk gayrimenkul yatırımı gerekmektedir. Altın vize programı, gayrimenkulün satın alınmasıyla aile üyelerinin de uygulamaya dahil edilmesine olanak verir.

Evet, Yunan altın vize programında izin verilen tek yatırım türü gayrimenkul alımıdır. Malta ikamet programından farklı olarak, Yunanistan makamları devlet tahvillerini yatırım türü olarak kabul etmemektedir.

Bir Yunanistan oturum kartı sahibi olarak, isterseniz Yunanistan’da yaşama hakkına sahip olacaksınız. Avrupa oturma kartınız ile siz ve aile fertleriniz, AB Schengen vize alanı boyunca rahatça ve vize başvurusu yapmadan seyahat etme özgürlüğüne sahip olur.

Yunanistan altın vizesi ile aynıdır, sadece yazı farklıdır.

AB oturum kartınızla, vize başvurusu olmaksızın İsviçre dahil 26 Schengen ülkesine vizesiz seyahat edebilirsiniz.

Eşiniz, 21 yaşın altındaki çocuklar ve ebeveynler, aile üyeleri olarak kabul edilir ve size bağımlı kişiler olarak uygulamaya dahil edilmelerine izin verilir.

Eğer Yunanistan’da 7 yıldan uzun bir süredir ikamet ediyorsanız ve diğer şartları karşılıyorsanız, Yunan vatandaşlığına başvurma ve ikinci pasaportunuzu alma hakkına sahip olursunuz.

Tüm mülklerinizin toplam değeri 250.000 € ‘ya eşit olacak şekilde, birden fazla gayrimenkulü ticari veya konut olarak satın alabilirsiniz.

Ortaklar, mülklerinin her birinin 250.000 € değerinde olması şartıyla altın vize başvuruları için başvuruda bulunabilirler.

Evet, konaklama şartı olmadığından konut ya da ticari mülkünüzün kiralanmasına izin verilmektedir.

YUNANİSTAN PASAPORTU İLE VİZESİZ SEYAHAT EDİLEN ÜLKELER

Arnavutluk
Andorra
Angora
Antigua & Barbuda
Arjantin
Ermenistan
Avustralya
Avusturya
Azerbeycan
Bahamalar
Bahreyn
Bangladeş
Barbados
Belarus
Belçika
Belize
Bosna Hersek
Benin
Bolivya
Botsvana
Brezilya
Brunei
Bulgaristan
Burkina Faso
Kamboçya
Kanada
Cape Verde
Şili
Kolombiya
Komorlar
Kosta Rika
Hırvatistan
Küba
Kıbrıs
Çek Cumhuriyeti
Danimarka
Cibuti
Dominika
Ekvador
Mısır
El Salvador
Estonya
Etiyopya
Almanya
Fiji
Finlandiya
Fransa
Makedonya
Gabon
Gambiya
Gürcistan
Granada
Yunanistan
Grenada
Guatemala
Haiti
Honduras
Macaristan
İzlanda
Hindistan
Endonezya
İran
İrlanda
İsrail
İtalya
Jamaika
Japonya
Ürdün
Kazakistan
Kenya
Kiribati
Kuveyt
Kırgızistan
Laos
Letonya
Lübnan
Lesotho
Lihtenştayn
Litvanya
Lüksemburg
Makedonya
Malawi
Malezya
Maldivler
Marşal Adaları
Moritanya
Mauritius
Meksika
Mikronezya
Moldova
Monako
Karadağ
Fas
Mozambik
Myanmar
Hollanda
Yeni Zelanda
Nikaragua
Norveç
Umman
Palau
Panama
Papua Yeni Gine
Paraguay
Peru
Philipines
Polonya
Portekiz
Katar
Güney Kore
Romanya
Ruanda
St. Kitts & Nevis
Lucia
St. Vincent
Samoa
San Marino
Sao Tome
Senegal
Sırbistan
Seyşeller
Singapur
Slovakya
Slovenya
Solomon Adaları
Somali
Güney Afrika
İspanya
Sri Lanka
Svaziland
İsveç
İsviçre
Tacikistan
Tayland
Togo
Tonga
Trinidad & Tobago
Tunus
Türkiye
Tuvalu
Uganda
Ukrayna
Arap Emirlikleri
Birleşik Krallık
ABD
Uruguay
Vanuatu
Vatikan
Venezuela
Zambiya
Zimbabve

Ankara Antlaşması

 

Portekiz Gayrimenkul Projeleri

 

Malta Oturma İzni