AMERIKA EB 5 YATIRIMCI VİZESİ VE VATANDAŞLIK PROGRAMI

Yatırımın geri dönüşü, Amerika’da hayata geçirilen projenin başarılı olmasına bağlı olup, proje seçimi çok büyük önem taşımaktadır. EB 5 Projeleri otel, iş merkezi ve rezidans projelerinin yanı sıra yüzde 100 devlet altyapısına yatırım imkanı sağlayan ve yatırımı eyalet garantisi içinde değerlendiren eyalet altyapı projeleri de olabilmektedir.

Yeni Bir Hayat olarak EB-5 yatırımcı vizesinin en önemli aşaması olan proje seçiminde, sadece başarısını kanıtlamış ve güvenilir Bölgesel Yatırım Merkezleri’yle çalışıyor, hem Yatırım Merkezi’nin, hem de projenin gerekli denetim süreçlerinden geçmiş olmasına özen gösteriyoruz. Fizibilite çalışması titizlikle yapılmış, doğru kaynaklardan finanse edilen, EB5 yatırımcılarını ön planda tutan ve deneyimli firmalar tarafından gerçekleştirilen projelerin Türkiye temsilciliğini alıyoruz. Sizlere sunduğumuz projelerin hepsi EB 5 yatırımcı programı için ABD Hükümeti tarafından belirlenen kriterlere tamamen uygun tasarlanmış projeler olup, daha önce benzer EB 5 projelerini üstlenmiş ve gerekli ön çalışmasını tamamladığımız merkezler tarafından hazırlanmış projelerdir.

Zaman Aralığı: :12-18 ay
Vizesiz Seyahat Edilebilen Yerler:Dünya çapında 165’den fazla ülkeye vizesiz seyahat
Yatırım Türü:Hükümet Onaylı Projeye Yatırım
Yatırım Maliyeti ve Koşulları:500.000 Dolar

Dünya çapında 165’den fazla ülkeye vizesiz seyahat

Hükümet Onaylı Projeye Yatırım

Aileniz ile Birlikte Özgürlüğü Yaşayın

  • Eşiniz ve 21 yaşın altındaki çocuklarınız için de uygun
  • ABD içinde herhangi bir yerde ikamet etme özgürlüğü
  • Eğitim ve iş piyasasına erişim

Aileniz İçin Güvenli Bir Geleceğe Yatırım

  • Siyasi ve ekonomik olarak istikrarlı bir ortamda ikamet etme yeteneği
  • Hiçbir “bağış” söz konusu değil, sadece yatırım
  • Yenilenebilir yeşil kart

Vizesiz Seyahatin Tadını Çıkarın

  • 165 ülkeye vizesiz seyahat edebilirsiniz
  • Amerika Birleşik Devletleri içinde seyahat özgürlüğü
  • Avrupa Birliği Bölgesi ile vizesiz seyahat

Vergisel ve Finansal Avantajlar

  • ABD gayrimenkulüne yatırım yapma, bir işletme açma veya kariyer hedeflerinizi yerine getirme imkanı
  • Güvenli bir çevreye yatırım yapma fırsatı
  • Uluslararası kazanç vergisi geçerlidir, ancak tartışılabilecek istisnalar vardır.

AMERİKA YATIRIMCI VİZESİ NASIL ALINIR?

Yatırım yapılacak proje seçildikten sonra başvuru dosyanız hazırlanır ve başvurunuz yapılır. Başvuru kabul edildikten ortalama 12-14 ay sonra 2 yıllık geçici Green Card elde ederek, ailenizle birlikte Amerika’da yaşama hakkına sahip olursunuz. 2 yıl sonra yapılan değerlendirme ardından proje gerekli şartları sağlıyorsa kalıcı Green Card almaya hak kazanırsınız.

Yeni Bir Hayat olarak Amerika’daki değerli işbirliklerimiz sayesinde, başvuru sürecinizi titizlikle yürütmekte; en önemli aşama olan proje seçimi, başvuru dosyanızın hazırlanması, sunulması, yatırımınızın yönlendirilmesi, ve denetim süreçleri gibi bütün aşamalarda süreci yönetiyoruz. Amerika EB 5 yatırımcı vizesine başvuru yaparak Green Card sahibi olmak ve Amerika vatandaşlığına adım atmak için, Amerika’da $ 500,000 değerinde bir yatırım yapmanız gerekmektedir.

Programın çıkış noktasında Amerika Hükümeti’nce belirlenen, işsizliğin yüksek olduğu bölgelerdeki istihdamın artırılması esas alınmıştır. Hükümet tarafınddfgdfgşişan onaylı, Bölgesel Yatırım Merkezleri olarak tanımlanan bölgelerde en az 10 kişiye iş imkanı sağlayacak projelere katkı sağlamak kriterdir. Yatırımın 4 sene boyunca geri çekilmeme koşulu bulunmakta olup, 5. senenin sonunda yatırım miktarı geri alınabilmektedir.

RESMİ SÜREÇLER HAKKINDA SORULARINIZ MI VAR? UZMANLARIMIZA SORUN

ABD EB5 YATIRIMCI VİZESİ PROGRAMI HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR

EB5 yatırımcı vizesi programı kapsamında, en az 100 işçiye istihdam yaratacak hükümet onaylı bir projeye 500.000 $ yatırım yapan bir başvuru sahibi yeşil kart başvurusunda bulunabilir.

Onay süreci genellikle EB-5 başvuru sahibinin koşullu yeşil kart alması için 12 aydan 18 aya kadar sürer.

Şu anda yeşil kart imkanı olan tek yatırımcı programı, 500.000 ABD Doları tutarında bir yatırım gerektiren EB-5 yatırımcı vizesidir.

Program 1990 yılında Göç Yasası ile başladı. Yatırımcıların bir proje merkezinde 500.000 $ yatırım yaparak daimi oturum izni ve yeşil kart sahipleri olmalarını sağlar.

Gerçek yeşil kart başvuru ücreti şu anda 85 $.

I-526 dilekçesi, EB5 projesine 500.000 dolar yatırım yaptığını göstermek için EB-5 yatırımcısı tarafından doldurulur. Dilekçe, Yeni Bir Hayat’in ekibi tarafından adınıza hazırlanmaktadır.

Yeşil kartın alındığı tarihten itibaren beş yıllık bir oturum sürecinden sonra, Amerika Birleşik Devletleri’nde bu sürenin en az yarısında ikamet edilmişse, ABD vatandaşlığı ve pasaportu için hak kazanırsınız.

Hayır, ABD’de bir emlak satın alarak yeşil kart alamıyorsunuz. ABD’de bir ev ya da başka bir mülkünüz olması size vize ya da yeşil kart avantajı sağlamaz. Yeşil kart başvurusu için tek yatırım seçeneği EB-5 yatırım programıdır.

ABD PASAPORTU İLE VİZESİZ SEYAHAT EDİLEN ÜLKELER

Almanya
Andorra
Anguilla
Antarktika
Antigua ve Barbuda
Arjantin
Arnavutluk
Aruba
Avusturya
Azerbeycan
Bahamalar
Bahreyn
Bali, Endonezya)
Barbados
Batı Hint Adaları
Belçika
Belize
Bermuda
Birleşik Arap Emirlikleri
Birleşik Krallık
Bolivya
Bosna Hersek
Botsvana
Brunei Sultanlığı
Bulgaristan
Cayman Adaları
Cebelitarık
Cibuti
Cook Adaları
Çek Cumhuriyeti
Danimarka
Doğu Timor
Dominik Cumhuriyeti
Dominika
Ekvador
Ekvator Ginesi
El Salvador
Endonezya
Eritre
Ermenistan
Etiyopya
Faroe Adaları
Fas
Fiji
Fildişi Sahili (Fildişi Sahili)
Filipinler
Finlandiya
Fransa (Monako dahil)
Fransız Antilleri / Karayipler
Fransız Guyanası
Fransız Polinezyası
Grenada
Grönland
Grönland
Guam
Guatemala
Guyana
Güney Afrika
Güney Kore)
Gürcistan
Haiti
Hırvatistan
Hollanda – Hollanda
Honduras
Hong Kong
İngiliz Virgin Adaları
İrlanda
ispanya
İsrail
İsveç
İsviçre
İtalya (San Marino dahil)
İzlanda
Jamaika
Japonya
Kamboçya
Kanada
Katar
Kıbrıs ve Kuzey Kıbrıs
Kırgızistan
Kolombiya
Komor Adaları
Kosova
Kosta Rika
Kuveyt
Kuzey Kıbrıs
Küba
Laos
Lesotho
Letonya
Lihtenştayn
Litvanya
Lucia
Lübnan
Lüksemburg
Macaristan
Makao
Makedonya
Malawi
Malezya
Malta
Mariana Adaları
Marşal Adaları
Mauritius
Meksika
Mısır
Mikronezya
Moğolistan
Moldova
Montserrat
Namibya
Nepal
Nikaragua
Niue
Norveç
Palau
Panama
Peru
Polonya
Portekiz
Reunion Adası
Romanya
Ruanda
Samoa (Amerikan)
Samoa (Batı)
Senegal
Seyşeller
Sırbistan ve Karadağ
Singapur
Slovak cumhuriyeti
Slovenya
Solomon Adaları
Sri Lanka
St. Kitts-Nevis
Svaziland
Şili
Tanzanya
Tayland
Tayvan
Togo
Tonga
Trinidad & Tobago
Tunus
Turks ve Caicos Adaları
Tuvalu
Türkiye
Türkiye Cumhuriyeti
Uganda
Ukrayna
Umman
Uruguay
Ürdün
Vanuatu
Venezuela
Vietnam
Vincent ve Grenadinler
Virgin Adaları
Yemen
Yeni Kaledonya
Yeni Zelanda
Yunanistan
Zambiya
Zimbabve

İngiltere Tier-1 Yatırımcı Vizesi

Kanada Göçmenlik Programı

Ankara Antlaşması