Hollanda Ankara Antlaşması


ANKARA ANTLAŞMASI İLE HOLLANDA

HOLLANDA ANKARA ANLAŞMASI BAŞVURULARINA ARA VERMIŞ BULUNMAKTAYIZ. BU SAYFA SADECE BILGILENDIRME AMAÇLIDIR.

Avrupa Birliği ile Türkiye arasında 1963 yılında imzalanan Ankara Antlaşması, Türk vatandaşlarına girişimci olarak Hollanda’da iş kurma ve oturum hakkı veriyor. Bu sayede Hollanda’da iş kolunuzla ilgili bir şahıs veya limited şirket kurarak çalışabilirsiniz. 5 senelik süreç sonucunda Hollanda’da süresiz kalma hakkı elde ederek, Hollanda vatandaşlığına da başvuru yapabilirsiniz.

Hollanda Oturma İzni Başvurusu

Bir girişimci vizesi olan Ankara Antlaşması vizesinin en büyük avantajları diğer yatırımcı vizelerine göre çok daha küçük bir sermaye gerektirmesi, 5 yıl içinde Hollanda’da ömür boyu geçerli oturum izni sağlaması ve 6. yılın sonunda Hollanda vatandaşlığına başvuru hakkı vermesidir. Ayrıca Ankara Anlaşması ile aileniz de sizinle birlikte Hollanda’ya yerleşebilir, eğitim ve sağlık gibi hizmetlerden ücretsiz olarak faydalanabilirler.

Yeni Bir Hayat olarak bugüne kadar yüzlerce girişimcinin Ankara Anlaşması sayesinde İngiltere’ye yerleşmesini sağladık. Bu alandaki başarımızın temel sebebi, Ankara Antlaşması hakkındaki tüm gelişmeleri yakından takip etmemiz, detaylı bir çalışma sayesinde size özel bir başvuru dosyası hazırlayıp dosyayı hem Türkiye hem de İngiltere’deki ofislerimizde inceledikten sonra İngiltere Elçiliği’ne sunmamızdı. 2020 yılı sonuna kadar İngiltere’nin de uyguladığı Ankara Anlaşması ile bu ülkeye yerleşmek mümkündü.

Ancak İngiltere’nin Brexit süreci ile Avrupa Birliği üyeliğinden ayrılması ile Ankara Anlaşması uygulaması da İngiltere için sona erdi.

İngiltere ve Ankara anlaşması

Ankara anlaşması vize ile Londra'ya yerleşme

Ankara Antlaşması Başvurusu Hizmetlerimiz

Ankara Antlaşması için Hollanda’ya yapacağınız başvurunuzun tüm adımlarını kapsayan son derece detaylı bir çalışma yürütmekteyiz. İlk etapta iş tecrübeniz, sermayeniz ve hedeflerinize göre faaliyet göstereceğiniz iş alanının seçilmesi konusunda yardımcı oluyoruz. Faaliyet alanınızın doğru seçilmesi Hollanda’da geçireceğiniz ilk 5 yıl için son derece önem arzediyor. Zira kurduğunuz işin sonucunda elde ettiğiniz gelir sizin uzatma başvurularınızın sonucunu da etkiliyor

Başvurunuz esnasında Hollanda Göçmenlik ve Vatandaşlığa Kabul biriminin en çok hassasiyet göstereceği konu, iş planınızdır. Kuracağınız işle ilgili tedarikçi detayları, pazar araştırması ve finansal tabloları da içeren çok kapsamlı bir iş planını her başvuru için özgün olarak hazırlıyoruz. Hiçbir başvuru da daha önce yapılan başvurularda kullanılan iş planını tekrar sunmuyoruz. Aynı iş dalında bile olsa her başvuru da yeniden iş planı yazımı gerçekleştiriyoruz. İş planlarımızın son derece kapsamlı ve özgün olarak hazırlanması Ankara Anlaşması başvurularımızdaki başarımızın en önemli etkenlerinden birisidir.

Hollanda İçişleri Bakanlığı yurtdışından gelen maddi sermayenin kaynağına büyük önem vermektedir. Hollanda’da iş kurmak için ayırdığınız sermayenin kaynağının belli olması, kanuni yollardan elde edilmiş olması ve hesap verilebilir olması gerekmektedir. Başarılı sonuçlar almamızın bir diğer etkeni yatırım için ayırdığınız sermayenin due diligence çalışmasını titizlikle yapmamız ve bu konuda oluşabilecek tüm sıkıntıların başvurunuz öncesinde giderilmesini sağlamamızdır.

Hollanda göçmenlik mevzuatındaki gelişmeleri, Hollanda’da ki partner hukuk firmamız sayesinde yakından takip ediyoruz. Hollanda İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik ve uygulama değişiklerine göre gerektiğinde başvuru stratejilerimizi yeniliyoruz.

RESMİ SÜREÇLER HAKKINDA SORULARINIZ MI VAR? UZMANLARIMIZA SORUN

Hollanda Ankara Antlaşması Başvuru Şartları

Ankara Antlaşması’na 18 yaşını geçen her Türk vatandaşının başvuru yapma hakkı bulunmaktadır. Türk vatandaşlığı yanında bir başka ülke vatandaşı olmak Ankara Anlaşması’na başvuru yapmak için bir engel değildir.

Her ne kadar temel prensip olarak 18 yaşından büyük her Türk vatandaşı Ankara Anlaşması başvurusu yapma hakkında sahip olsa da, uygulama da Hollanda birçok farklı unsuru da dikkate almaktadır. Bunları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Herhangi bir adli sicil kaydının olmaması
  • Kişinin Hollanda’da kurmayı planladığı işle ilgili olarak eğitiminin olması. Bu eğitim sertifika, meslek lisesi veya üniversite düzeyinde olabilir. Eğitim alınan kurumun saygınlığı da yapılan başvurunun sonucunu olumlu olarak etkileyebilmektedir.
  • Kurulacak işe ilişkin olarak iş tecrübesinin olması ve bunun resmi belgelerle ispatlanabilmesi. İş tecrübesi maaşlı çalışan kişiler için SGK dökümü, işyeri sahipleri için Ticaret Sicil belgeleri ile ispatlanabilir. Serbest çalışan ve çalıştığı döneme ait herhangi bir belge sunamayan adayların başvurularının kabul edilmeme riski daha yüksek olacaktır. Bu nedenle çalışılan dönemin ispatlanabilmesi Ankara Antlaşması başvurunuz açısından son derece önemlidir.
  • Yeterli maddi birikim olması ve bu birikimin kaynağının gösterilebilmesi de son derece önemlidir. Birikim tutarı başvuru yapacak toplam aile bireylerinin sayısına, kurulacak işin kapsamına göre değişiklik gösterebilmektedir. Ancak rakamın Hollanda koşullarında gerçekçi olması ve bu tutarın ne şekilde kazanıldığının da ispatlanabilmesi başarılı bir Ankara Antlaşması başvurusu yaparak vize onayı alabilmek için şarttır.
  • Her ne kadar dil bilmek yasal olarak zorunlu şartlardan değilse de, uygulamalarda Hollanda’da nın İngilizce veya Felemenkçe bilen adaylara daha olumlu yaklaştığını görüyoruz. Bu nedenle en azından orta düzeyde İngilizce biliyor olmak başvurunuzun olumlu olarak sonuçlanmasına yardımcı olacaktır.

İngiltere ve Ankara anlaşması

ANKARA ANTLAŞMASI HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR

 

Ankara Anlaşması Hollanda’da iş kuracak bütün Türk vatandaşlarının başvurusuna açıktır. Gerçekçi bir yatırımla Hollanda’da iş kurmak ya da Türkiye’deki şirketine uluslararası bir statü kazandırmak isteyen iş adamları için ideal bir programdır.
Ankara Antlaşması vizesinden faydalanmak için adayların Hollanda’da kuracakları iş ile ilgili detaylı bir iş planını içeren bir başvuru dosyası hazırlamaları gerekir. Dosyada adayın kuracağı işin detayları, kapsamlı bir pazar araştırması, adayın o işi yerine getirebileceğinin göstergesi olan eğitim ve deneyim gibi bilgiler ve o işi kurup kâr etmeye başlayana kadarki süreçte ihtiyaç duyacağı finansman detaylarının yer alması gerekir. Yeni Bir Hayat olarak başvuru dosyanızı büyük bir titizlikle, Türkiye ve Hollanda ofislerimizle birlikte hazırlamaktayız.

Hollanda’da yapabilecekleriniz, vizenizin türüyle sınırlıdır. Örneğin turistik Schengen vizesiyle Hollanda’ya giderseniz, orada çalışma ya da iş kurma izniniz yoktur. Öğrenci vizesi, Hollanda’da eğitimin yanında belirli şartlar altında çalışma izni de içerebilmektedir.Bunun dışında Hollanda’da çalışmak istiyorsanız çalışacağınız şirketin size sponsor olması şartıyla çalışma vizesi almanız gerekir. Hollanda Ankara Antlaşması vizesi ise, sadece kendi sermayeniz ve birikiminizle Hollanda’da iş kurmanıza izin veren özel ve avantajlı bir İngiltere vizesidir.

Ankara Anlaşması’yla Hollanda’da yerleştiğiniz zaman öncelikle iki yıllık oturuma hak kazanırsınız. İki yılın sonunda kurduğunuz şirketin finansal ve yönetimsel bir değerlendirmesi yapılır ve her şey yolundaysa oturumunuz üç yıl daha uzatılır. Bu süreçler sonunda (Hollanda’ya yerleştikten beş yıl sonra) yine aynı denetimlerden geçip kalıcı oturma iznine, yani süresiz oturuma hak kazanırsınız. Süresiz oturuma sahip olduktan sonra dilerseniz kendi şirketiniz haricinde başka bir iş yapabilir ya da maaşlı bir işte çalışmaya başlayabilirsiniz.
Ankara Antlaşması maddelerine göre başvurunuz onaylandığı zaman Hollanda’da oturma izni almaya hak kazanırsınız. Genellikle süreç şu şekilde işler: Başvuru kabul edilirse başvuru sahibine iki yıllık oturma izni verilir. Bir yılın sonunda başvuru sahibinin kurduğu şirketin denetlenmesinin ardından finansal ve yönetimsel bir sıkıntı görülmezse oturma izninde üç yıllık uzatma yapılır. Uzatma süresinin sonunda başvuru sahipleri kalıcı oturuma hak kazanır. Kalıcı oturumu aldıktan bir yıl sonra da vatandaşlığa başvurulabilir. Özetle, Ankara Anlaşmasıyla kurduğunuz işi başarıyla yürütürseniz beş yıl sonunda Hollanda vatandaşlığına ve dolayısıyla Avrupa Birliği pasaportuna hak kazanabilirsiniz.
Ankara Antlaşması’nın en büyük avantajlarından biri, büyük bir sermaye gerektirmemesidir. Tek başınıza kuracağınız şirketin kâra geçmesine kadarki dönemde kurulum ve diğer genel giderlerini karşılayabilecek kadar sermayeye sahip olmanız yeterlidir. Bunun dışında, hem sizin hem de ailenizin Hollanda’ya yerleşmesini ve sahip olacağınız oturma izni sayesinde Hollanda vatandaşlarıyla aynı statüde ücretsiz eğitim ve sağlık hizmetlerinden faydalanmanızı sağlar.
Ankara Antlaşması başvurunuzda, kuracağınız şirket için gerekli sermayeyi karşılamanız gerekir. Örneğin freelance olarak evden çalışacaksanız evinizin kirası, şirketin kurulumu ve tanıtımı için gerekli giderler, çalışmanız için gerekli malzemeler (Bilgisayar, kırtasiye vb.) ve şirketiniz kârlı hâle gelene kadarki kişisel giderlerinizi karşılayacak bir sermayeyi karşılamanız yeterlidir.
Ankara Antlaşması başvurunuzun kabul edilmesi için Hollanda’da yapmayı planladığınız iş için yeterli düzeyde İngilizce veya Flemenkçe bilgisine sahip olmanız yeterlidir. Yeni Bir Hayat olarak en az orta düzey veya üzerinde İngilizce bilgisine sahip adayların başvuru yapmasını öneriyoruz.
Ankara Antlaşması sayesinde Hollanda’ya gidip iş kurarsanız eşiniz ve 18 yaşından küçük çocuklarınız da Hollanda için oturma iznine sahip olurlar. Eşinize aynı zamanda genel çalışma vizesi de verilmektedir. Dolayısıyla eşiniz, iş kurma zorunluluğu olmadan herhangi bir işte maaşlı olarak çalışabilir.
Ankara Antlaşması maddelerine göre, bu vizeyle Hollanda’ya yerleştiğiniz zaman maaşlı bir işte çalışamazsınız. Anlaşma, kendi işinizi kurmanızı gerektirir. Şahıs olarak kendi işinizde çalışabilir, freelance çalışabilir ya da alanınıza uygun projelerde sözleşme yapıp fatura keserek yer alabilirsiniz. Beş senelik sürecin sonunda kalıcı oturma iznini aldıktan sonra dilerseniz farklı işler yapabilir ya da maaşlı olarak da çalışabilirsiniz.
Uzun süre devam eden Brexit süreci sonunda İngiltere 31 Aralık 2020 tarihinde nihai olarak Avrupa Birliği üyeliğinden ayrıldı. Bu tarihten sonra İngiltere için Ankara Anlaşması başvurusu yapmak mümkün olmamaktadır. Hollanda ise Avrupa Birliği üyesi olduğu için Ankara Antlaşması başvurularını değerlendirmeye almaktadır.
İngiltere’nin Brexit sürecini 31 Aralık 2020 tarihinde tamamlayarak Avrupa Birliği üyelinden kesin olarak ayrılması ile yeni başvuruları değerlendirme zorunluluğu ortadan kalkıyor. Ancak bu tarihten önce vize alarak İngiltere’ye yerleşmiş olan kişilerin hakları eski kurallar çerçevesinde devam ediyor olacak. Yani verilmiş hakların Brexit’ten dolayı geri alınması sözkonusu olmayacak.
Evet, bir kez red almanız tekrar başvuru yapmanızı engellemez. Başvurunuzun red gerekçeleri dikkate alınarak tekrar başvuru yapabilirsiniz. Burada önemli olan unsur hangi nedenlerle red ettikleri ve bu gerekçeleri ikinci kez Ankara Antlaşması başvurusu yaptığınızda çözüp çözemediğinizdir.
Turist veya öğrenci vizesinden red almış olmanız Ankara Antlaşması için başvuru yapmanıza bir engel değildir. Başvuru kararı alırken dikkat edilmesi gereken neden turist veya öğrenci vizenizi red ettikleri ve ne zaman bu vize başvurularını yaptığınızdır. Biz prensip olarak vize reddinden hemen sonra Ankara Anlaşması başvuru yapmanızı önermiyoruz. 6-12 ay gibi bir zaman dilimi sonrasında başvuru yapmak daha doğru olacaktır.

HOLLANDA PASAPORTU İLE VİZESİZ SEYAHAT EDİLEN ÜLKELER

  • Arnavutluk
  • Andorra
  • Angora
  • Antigua & Barbuda
  • Arjantin
  • Ermenistan
  • Avustralya
  • Avusturya
  • Azerbeycan
  • Bahamalar
  • Bahreyn
  • Bangladeş
  • Barbados
  • Belarus
  • Belçika
  • Belize
  • Bosna Hersek
  • Benin
  • Bolivya
  • Botsvana
  • Brezilya
  • Brunei
  • Bulgaristan
  • Burkina Faso
  • Kamboçya
  • Kanada
  • Cape Verde
  • Şili
  • Kolombiya
  • Komorlar
  • Kosta Rika
  • Hırvatistan
  • Küba
  • Kıbrıs
  • Çek Cumhuriyeti
  • Danimarka
  • Cibuti
  • Dominika
  • Ekvador
  • Mısır
  • El Salvador
  • Estonya
  • Etiyopya
  • Almanya
  • Fiji
  • Finlandiya
  • Fransa
  • Makedonya
  • Gabon
  • Gambiya
  • Gürcistan
  • Granada
  • Yunanistan
  • Grenada
  • Guatemala
  • Haiti
  • Honduras
  • Macaristan
  • İzlanda
  • Hindistan
  • Endonezya
  • İran
  • İrlanda
  • İsrail
  • İtalya
  • Jamaika
  • Japonya
  • Ürdün
  • Kazakistan
  • Kenya
  • Kiribati
  • Kuveyt
  • Kırgızistan
  • Laos
  • Letonya
  • Lübnan
  • Lesotho
  • Lihtenştayn
  • Litvanya
  • Lüksemburg
  • Makedonya
  • Malawi
  • Malezya
  • Maldivler
  • Marşal Adaları
  • Moritanya
  • Mauritius
  • Meksika
  • Mikronezya
  • Moldova
  • Monako
  • Karadağ
  • Fas
  • Mozambik
  • Myanmar
  • Hollanda
  • Yeni Zelanda
  • Nikaragua
  • Norveç
  • Umman
  • Palau
  • Panama
  • Papua Yeni Gine
  • Paraguay
  • Peru
  • Philipines
  • Polonya
  • Portekiz
  • Katar
  • Güney Kore
  • Romanya
  • Ruanda
  • St. Kitts & Nevis
  • Lucia
  • St. Vincent
  • Samoa
  • San Marino
  • Sao Tome
  • Senegal
  • Sırbistan
  • Seyşeller
  • Singapur
  • Slovakya
  • Slovenya
  • Solomon Adaları
  • Somali
  • Güney Afrika
  • İspanya
  • Sri Lanka
  • Svaziland
  • İsveç
  • İsviçre
  • Tacikistan
  • Tayland
  • Togo
  • Tonga
  • Trinidad & Tobago
  • Tunus
  • Türkiye
  • Tuvalu
  • Uganda
  • Ukrayna
  • Arap Emirlikleri
  • Birleşik Krallık
  • ABD
  • Uruguay
  • Vanuatu
  • Vatikan
  • Venezuela
  • Zambiya
  • Zimbabve